ECO14 feb '16 15:20

Maandag blijft dag des oordeels voor V&D

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Maandag blijft de dag dat duidelijk wordt of er een doorstart van V&D in het verschiet ligt.

ANP
ANP

Diverse partijen die betrokken zijn bij de redding van het eind vorig jaar gefailleerde warenhuis gaven aan dit weekeinde geen verdere mededelingen te verwachten.

Afgelopen donderdag brak de 'eindfase' aan nadat investeerder Roland Kahn, bekend van de CoolCat-winkels, aangaf door te willen gaan met 45 filialen van V&D. Uitgangspunt daarbij is dat binnen drie dagen ,,onvoorwaardelijke overeenstemming'' moest worden bereikt over de huurcontracten voor tenminste 35 van deze zaken.

RTLZ meldde op basis van een ingewijde dat Kahn genoeg verhuurders achter zich heeft gekregen om door te kunnen starten. In het artikel werden echter ook tal van hordes genoemd. Zo moet Kahn onder meer nog de financiering rond krijgen en de leveranciers van V&D achter zijn plannen krijgen.

Rijk der fabelen

De woordvoerster van Kahn verwees het artikel van de nieuwszender naar het rijk der fabelen. ,,De onderhandelingen zijn nog bezig. Ik verwacht dat de uitkomst vroeg op de maandagochtend bekendgemaakt wordt.''

Ook de zegsman van de curatoren en vastgoedadviseur Cushman & Wakefield, dat onderhandelt namens grote verhuurders, gaven aan zondag geen mededelingen te verwachten.

Gerelateerde artikelen