ECO15 feb '16 07:22

Cadeaubonnen langer geldig na klachten

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Cadeaubonnen moeten minimaal drie jaar geldig zijn.

ANP
ANP

De consumentenbond en de Stichting Keurmerk Cadeaukaarten maakten maandag bekend die afspraak te hebben vastgelegd evenals de oprichting van een Geschillencommissie Cadeaukaarten.

Volgens de twee partijen wordt met de nieuwe afspraken gehoor gegeven aan de meest voorkomende klacht van consumenten: een te korte geldigheidsduur van de bonnen. Het minimum van drie jaar geldt voor producten die in een winkel kunnen worden gekocht. Voor 'belevenissen' zoals een ballonvlucht of een ontbijt is de termijn twee jaar, altijd vergezeld van de mogelijkheid om met één jaar te verlengen.

De uitgevers VVV Cadeaubon, Fleurop Bloemenbon, De Pluim, Nederlandse Boekenbon, Nationale EntertainmentCard en Weekendjeweg.nl Cadeau Card vallen onder het akkoord.

,,Het is erg belangrijk dat de consument duidelijk wordt geïnformeerd over zaken als de geldigheidsduur en de beschikbaarheid van voldoende mogelijkheden om de cadeaukaart in te wisselen'', zei VVV Nederland in een reactie. De Vereniging voor Vreemdelingenverkeer liet verder weten dat er in de praktijk niets verandert rond zijn bonnen. ,,De VVV Cadeaubon is al onbeperkt geldig, de Cadeaukaarten verlopen na 5 jaar en alle cadeauproducten kennen uitgebreide bestedingsmogelijkheden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen