ECO15 feb '16 08:08

Malaysia kijkt met vertrouwen naar toekomst

Auteur: ANP Nieuws

KUALA LUMPUR (ANP) - De geplaagde luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft de zwaarste ingrepen in haar organisatie achter de rug en kijkt weer met vertrouwen naar de toekomst.

EPA
EPA

Dat zei de topman van het luchtvaartbedrijf, Christoph Müller, maandag tegen Bloomberg TV.

Malaysia heeft de afgelopen tijd zijn capaciteit met ongeveer een derde ingeperkt, waardoor zo'n 6000 banen verloren gingen bij het concern. Onder meer rechtstreekse vluchten van en naar Amsterdam en Parijs horen sinds dit jaar niet meer bij het aanbod. Door de ingrepen kan Malaysia over twee jaar weer winst maken, aldus Müller.

Malaysia Airlines kampte jarenlang met grote verliezen en kwam in 2014 in nog grotere problemen door twee spraakmakende crashes. Vlucht MH17 werd boven Oost-Oekraïne uit de lucht geschoten, terwijl enkele maanden eerder al een toestel van Malaysia spoorloos was verdwenen tijdens een vlucht naar Peking.

In tegenstelling tot internationale concurrenten weet Malaysia voorlopig niet te profiteren van de sterke daling van de olieprijs, zei Müller. De sterke daling van de Maleisische munt, de ringgit, ten opzichte van de dollar doet het voordeel van de goedkopere olie teniet.

Gerelateerde artikelen