ECO15 feb '16 11:23

CNV: onzekerheid knaagt aan personeel V&D

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Dat de winkels van V&D voorlopig gesloten zijn, is een grote klap voor het personeel van de warenhuisketen.

ANP
ANP

,,En weer is er onzekerheid. Dit wens je zelfs je ergste vijanden niet toe'', zei CNV-bestuurder Martijn den Heijer maandag.

Bij het personeel leefde sterk de verwachting dat het maandag ,,D-day'' zou worden. Maar 's morgens werd duidelijk dat de curatoren de verhuurders van de winkelpanden drie dagen extra de tijd hebben gevraagd om tot een overeenkomst te komen. Of V&D kan doorstarten blijft dus onduidelijk.

Volgens CNV zijn de werknemers maandagmorgen wel gewoon naar hun werk gegaan. Het personeel is nog nodig om uit te zoeken welke artikelen en andere zaken van V&D zelf zijn en welke toebehoren aan leveranciers. Op hun mogelijk laatste werkdagen mogen ze dus de hele winkelvoorraad gaan inventariseren.

Den Heijer zegt dat de sfeer op de werkvloer niet best is, maar de hoop op een doorstart is er nog wel. ,,Mensen grijpen alles aan'', aldus de vakbondsman. ,,Er is nog een kans, anders hadden de curatoren niet om uitstel gevraagd.''

Gerelateerde artikelen