ECO18 jan '16 18:08

ABN AMRO bij begeleiders beursgang ASR

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - ABN AMRO is samen met Citigroup en Deutsche Bank geselecteerd om mogelijk de beursgang van de genationaliseerde verzekeraar ASR te begeleiden.

ANP
ANP

De stichting die de aandelen van ASR namens de Staat beheert, NLFI, heeft dat maandag naar buiten gebracht.

Het gaat nog wel om een beoogde benoeming. De banken kunnen pas echt benoemd worden na afronding van het debat in de Tweede Kamer over de verkoop van ASR. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën meldde in november dat hij de verzekeraar in delen naar de beurs wil brengen. Hij zei toen dat hij hoopte het eerste deel in de eerste helft van 2016 te kunnen verkopen.

ASR kwam in oktober 2008 in handen van de Staat door de nationalisatie van ABN AMRO en Fortis Nederland. ASR was daar de verzekeringspoot van. De Staat betaalde toen 3,6 miljard euro voor ASR.

NLFI laat verder weten dat de vergoeding voor de groep van banken die de beoogde beursgang begeleiden, minder is dan 1 procent van de verwachte opbrengst van de beursgang. De stichting laat zich bij de verkoop van ASR ook door een drietal partijen adviseren op financieel en juridische gebied. Hiervoor zijn aangesteld NM Rothschild & Sons, Lazard en Clifford Chance.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen