ECO18 feb '16 07:25

Aziatische beurzen hoger

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De Aziatische beurzen zijn donderdag met winst gesloten.

EPA
EPA

Daarmee volgden ze de beurshandel op Wall Street, waar stijgende olieprijzen steun boden aan de handel. De toonaangevende Nikkei-index in Tokio eindigde 2,3 procent hoger op 16.196,80 punten.

Aandelen gerelateerd aan de oliesector waren in trek, zo steeg Inpex ruim 6 procent. Ook bedrijven die veel exporteren zaten in de lift. Zo won Sony 3,6 procent en steeg Honda 2,5 procent. Autobouwer Toyota werd 1,7 procent meer waard, beleggers leken niet onder de indruk van een grote wereldwijde terugroepactie van het autoconcern.

Ook elders in het Verre Oosten waren de koersenborden groen. De Kospi in Seoul steeg 1,3 procent en de All Ordinaries in Sydney kreeg er 2,2 procent bij. De beurs in Hongkong, de Hang Seng, stond tussentijds 2,2 procent hoger.

Op het vasteland van China gingen de graadmeters, in Shanghai en Shenzhen, licht omhoog. Het Chinese statistiekbureau meldde donderdag dat de inflatie in China in januari is gestegen van 1,6 naar 1,8 procent. De prijzen die producenten vragen voor hun producten zakten vorige maand met ruim 5 procent.

Gerelateerde artikelen