ECO18 feb '16 15:44

Wall Street opent met bescheiden winsten

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openden donderdag met winst, na hogere slotstanden op de voorgaande drie handelsdagen.

EPA
EPA

Zorgen over de staat van de wereldeconomie verdwenen voor het moment naar de achtergrond en beleggers speculeerden dat de Federal Reserve voorlopig wacht met een verdere renteverhoging.

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent hoger op 16.489 punten. De S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1927 punten en de Nasdaq won 0,1 procent tot 4540 punten.

Topman James Bullard van de Federal Reserve Bank in St. Louis zei woensdag dat de recente turbulentie op de financiële markten de Fed ruimte geeft om de rente voorlopig te handhaven. Eind vorig jaar werd de rente voor het eerst in bijna tien jaar verhoogd naar 0,25 tot 0,50 procent.

Ingram Micro was de uitblinker op Wall Street met een koerswinst van ruim 21 procent. Het bedrijf, dat vorig jaar de e-commercetak van het Nederlandse Docdata overnam, wordt nu zelf ingelijfd. Het Chinese Tianjin Tianhai legt 6 miljard dollar op tafel voor Ingram.

Twitter koerste bijna 3 procent in de plus nadat bekendgemaakt was dat een aantal bestuurders aandelen in de onderneming kopen. Het gaat om voorzitter Omid Kordestani en om financieel directeur Anthony Noto.

Gerelateerde artikelen