ECO19 jan '16 19:53

Wall Street ziet winsten verdampen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zagen dinsdag halverwege de sessie de winsten van kort na de openingsbel grotendeels verdampen.

ANP
ANP

Met name de prijsdaling van Amerikaanse olie drukte het sentiment. Eerder zorgde de hoop op meer steunmaatregelen door de Chinese overheid voor een opleving.

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.45 uur (Nederlandse tijd) 0,2 procent hoger op 16.018 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1881 punten. De technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent tot 4476 punten.

Ook Bank of America zag zijn eerdere koerswinst verdampen en stond 2 procent lager. Het financiële concern liet voorbeurs weten dat de winst afgelopen kwartaal met bijna 10 procent is gestegen. Ook de eerdere winst van branchegenoot Morgan Stanley was bijna verdwenen. Het aandeel koerste 0,2 procent hoger, nadat uit kwartaalcijfers bleek dat de bank het verlies van een jaar eerder wist om te buigen in een winst.

Johnson & Johnson

Medisch concern Johnson & Johnson dat aankondigde 3000 banen te schrappen bij zijn divisie voor medische apparatuur, klom 0,6 procent. De ingreep moet leiden tot besparingen van 800 miljoen tot 1 miljard dollar per jaar, waarvan 200 miljoen dollar dit jaar.

Juweliersketen Tiffany gaat flink omlaag (min 4,3 procent) na de bekendmaking van een gedaalde verkoop in de kerstperiode. De winstverwachting voor het gehele jaar is neerwaarts bijgesteld.

Olie

De activistische investeerder David Einhorn stuwde de beurswaarde van Macy's. Zijn investeringsvehikel Greenlight Capital heeft een belang genomen in de warenhuisketen die kampte met fors tegenvallende verkopen in de kerstperiode. Het aandeel Macy's koerste ruim 3 procent hoger. Geruchten over een activistische investeerder die een oogje heeft op Viacom zette het aandeel van het mediabedrijf 5 procent hoger.

Amerikaanse olie werd 2,5 procent goedkoper op 28,68 dollar per vat, Brentolie werd verhandeld voor 29,09 dollar per vat, wat neerkomt op een stijging van 1,7 procent. De euro was 1,0930 dollar waard, tegen 1,0895 dollar bij het Europese slot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen