ECO19 jan '16 21:43

Kleine uitslagen op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine uitslagen de handel uitgegaan.

EPA
EPA

De stevige winsten van kort na de openingsbel waren bij het slot grotendeels verdampt. Met name de prijsdaling van Amerikaanse olie drukte het sentiment. Eerder zorgde de hoop op meer steunmaatregelen door de Chinese overheid om de economie aan te jagen voor een opleving.

De leidende Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,2 procent hoger op 16.016,02 punten. De brede S&P 500 won 0,1 procent tot 1881,33 punten. De technologiebeurs Nasdaq zakte 0,3 procent tot 4476,95 punten.

Amerikaanse olie werd 3,6 procent goedkoper op 28,35 dollar per vat. In het kielzog gingen ook zwaargewichten als Chevron (min 2,6 procent) en ExxonMobil (min 1,5 procent) onderuit. Brentolie werd verhandeld voor 28,79 dollar per vat, wat neerkomt op een stijging van 0,8 procent.

Johnson & Johnson

Bank of America zag zijn eerdere koerswinst verdampen en sloot 1,5 procent lager. Het financiële concern liet voorbeurs weten dat de winst afgelopen kwartaal met bijna 10 procent is gestegen. Branchegenoot Morgan Stanley (plus 1,1 procent) bleef wel aan de goede kant van de score, nadat uit kwartaalcijfers bleek dat de bank het verlies van een jaar eerder wist om te buigen in een winst.

Medisch concern Johnson & Johnson dat aankondigde 3000 banen te schrappen bij zijn divisie voor medische apparatuur, klom 0,5 procent. De ingreep moet leiden tot besparingen van 800 miljoen tot 1 miljard dollar per jaar, waarvan 200 miljoen dollar dit jaar.

Juweliersketen Tiffany ging flink omlaag (min 5 procent) na de bekendmaking van een gedaalde verkoop in de kerstperiode. De winstverwachting voor het gehele jaar is neerwaarts bijgesteld.

Euro

De activistische investeerder David Einhorn stuwde de beurswaarde van Macy's. Zijn investeringsvehikel Greenlight Capital heeft een belang genomen in de warenhuisketen die kampte met fors tegenvallende verkopen in de kerstperiode. Het aandeel Macy's sloot ruim 2 procent hoger. Geruchten over een activistische investeerder die een oogje heeft op Viacom zette het aandeel van het mediabedrijf 4,7 procent hoger.

De euro was 1,0910 dollar waard, tegen 1,0895 dollar bij het Europese slot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen