ECO20 jan '16 15:45

Wall Street opent in mineur

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen zijn woensdag in het rood geopend, in navolging van de zware koersverliezen op de Europese markten.

ANP
ANP

De verdere duikeling van de olieprijzen en zorgen over de wereldeconomie blijven de beurshandel parten spelen.

De Dow-Jonesindex stond kort na aanvang 1,2 procent lager op 15.821 punten. De S&P 500 ging 1,1 procent omlaag tot 1861 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1,3 procent tot 4418 punten.

Goldman Sachs zakte 0,8 procent. De bank zag de winst in het afgelopen kwartaal met bijna twee derde kelderen tot 765 miljoen dollar. Dat kwam door een schikking die de firma onlangs sloot over de verkoop van herverpakte rommelhypotheken in aanloop naar de financiële crisis.

Ook technologieconcern IBM (min 7 procent) en de aanbieder van internettelevisie Netflix (plus 1 procent) konden op aandacht rekenen na de publicatie van cijfers. IBM boekte voor het vijftiende kwartaal op rij een omzetdaling en zette ook een lagere winst dan een jaar eerder in de boeken. Netflix telde voor het eerst meer dan 75 miljoen abonnees en wist vooral buiten de Verenigde Staten mensen aan zich te binden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen