ECO21 jan '16 08:24

'AEX blijft dicht bij huis'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs zal donderdag waarschijnlijk vlak tot licht lager aan de handelsdag beginnen.

ANP
ANP

Ook de andere beurzen blijven dicht bij huis, na de forse verliezen van een dag eerder. Een negatief beursklimaat in Azië en een verdere daling van de olieprijzen zorgen voor een voorzichtige beurshandel.

Op Beursplein 5 bracht Ahold omzetcijfers naar buiten. Het supermarktconcern zag de opbrengsten in het vierde kwartaal met ruim een vijfde toenemen tot 9,8 miljard euro. De groei is met name te danken aan de dure dollar en het feit dat het kwartaal een week meer telde dan een jaar eerder.

Ook Sligro kwam met resultaten naar buiten. Het groothandels- en supermarktbedrijf had eerder al omzetcijfers bekendgemaakt, en meldde nu een winst van 81 miljoen euro over 2015. Dat is ruim een zesde meer dan een jaar eerder, vanwege kostenbesparingen en aanhoudend economisch herstel.

GrandVision

GrandVision zag de omzetgroei afzwakken, zo bleek. Zonder concrete cijfers te geven, die staan voor 16 maart op de rol, kwam de groei op basis van constante wisselkoersen van winkels die een jaar open zijn uit op 4,1 procent. Dat was in 2014 nog 4,3 procent.

Woensdag sloot de hoofdindex in Amsterdam voor het eerst sinds eind 2014 onder de 400 punten. De AEX eindigde bijna 3 procent lager op 395,72 punten en de indices in Frankfurt, Londen en Parijs doken tot 3,5 procent omlaag.

De olieprijzen gingen verder omlaag. Zo werd een vat Amerikaanse olie 1 procent goedkoper op 28,06 dollar en zakte de prijs van Brentolie met 1 procent tot 27,61 dollar. De euro was 1,0910 dollar waard, tegen 1,0908 dollar bij het Europese slot woensdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen