ECO21 feb '16 08:10

Fans wachten op nieuws van Samsung en LG

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Goed voorbeeld doet goed volgen.

EPA
EPA

Apple trekt elk jaar veel aandacht met de lancering van nieuwe producten. De apparaten zijn meer dan apparaten, ze zijn cultuur, ze vormen iemands identiteit, is het beeld dat de gigant wil neerzetten. Daarom hebben de concurrenten Samsung en LG zondag ook zulke 'events'. Die zijn op een speciaal congres in Barcelona. De twee Zuid-Koreaanse bedrijven laten dan, los van elkaar, zien wat zij het komende jaar te bieden hebben.

De meeste aandacht gaat uit naar de smartphone van Samsung, de Galaxy. Dat is met de iPhone het populairste toestel in de wereld. Het bedrijf presenteert de twee nieuwste versies, de S7 en de S7 Edge. In de afgelopen dagen zijn - per ongeluk of opzettelijk - een paar beelden daarvan uitgelekt. Ze voeden de hype.

Volgens de geruchtenmachine krijgt de telefoon een betere camera dan zijn voorganger. De accu van de nieuwe Galaxy zou in een half uur volledig opladen, van 0 naar 100 procent. Het scherm zou drukgevoelig worden: hard op het scherm drukken levert iets anders op dan zachtjes drukken. Apple noemt die techniek Force Touch en gebruikt het al in de nieuwe iPhone 6S.

Gemiste oproepen

De Galaxy S7 schijnt ook een scherm te krijgen dat altijd aan staat. Zelfs als het uitgeschakeld is, toont het tijd, datum en notificaties. Een gebruiker kan dan gemiste oproepen of afspraakjes en ongelezen sms'jes of mails zien. Het nieuwe toestel van LG, de G5, zou dat ook krijgen.

Succes is van levensbelang, voor Samsung, maar helemaal voor LG. Dat leed vorig jaar namelijk verlies. Het bedrijf kon de concurrentiestrijd niet goed aan. De G5 moet terrein terugwinnen. Maar daarvoor moeten de Zuid-Koreanen opboksen tegen Apple, dat dit jaar waarschijnlijk twee grote lanceringen heeft: in maart een kleine versie van de iPhone en in september vermoedelijk de iPhone 7. Dat laatste toestel krijgt misschien de mogelijkheid om draadloos op te laden. Concurrenten HTC en Google presenteren dit voorjaar waarschijnlijk ook hun nieuwe toestellen.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe toestellen van Samsung en LG in Nederland in de winkels liggen.

Gerelateerde artikelen