ECO21 feb '16 14:43

'VW moet elektrische auto's bouwen in VS'

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - Volkswagen moet mogelijk als goedmakertje voor het dieselschandaal elektrische auto's gaan produceren in de Verenigde Staten.

EPA
EPA

Dat is de inzet van onderhandelingen met de Amerikaanse milieudienst EPA, meldt de Duitse krant Welt am Sonntag zonder bronnen te vermelden.

Volkswagen kwam afgelopen najaar in opspraak toen bleek dat de autobouwer op grote schaal gesjoemeld heeft met de uitstootwaarden van dieselauto's. Er werd speciale software ingebouwd om emissietests in laboratoria te omzeilen. De EPA bracht die zaak aan het rollen, en kan het bedrijf miljardenboetes opleggen.

Volgens Welt am Sonntag wordt besproken of en in welke omvang Volkswagen elektrische auto's kan gaan bouwen in zijn fabriek in Chattanooga, in de staat Tennessee. Het bedrijf zou daarnaast als straf verplicht kunnen worden mee te werken aan de opbouw van een netwerk van laadpalen in de VS.

De Amerikaanse overheid zou het schandaal rond Volkswagen op die manier willen aangrijpen om de verkoop van elektrische auto's een impuls te geven. Die bleef de laatste jaren namelijk ver achter bij de eigen doelstellingen. Woordvoerders van EPA en Volkswagen onthielden zich van commentaar.

Gerelateerde artikelen