ECO22 jan '16 07:56

Beloning topman JPMorgan Chase fors omhoog

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse bank JPMorgan Chase heeft zijn topman Jamie Dimon vorig jaar een flink hogere beloning toegekend.

EPA
EPA

De 59-jarige Dimon zag zijn totale compensatie oplopen van 20 miljoen dollar in 2014 tot 27 miljoen dollar vorig jaar. Omgerekend verdiende de bankier bijna 25 miljoen euro.

Dimon krijgt al het geld niet zomaar. Inbegrepen is een aandelenpakket ter waarde van 20,5 miljoen dollar dat alleen wordt uitgekeerd als de topman komende tijd aan een aantal doelstellingen voldoet. Het basissalaris van Dimon kwam uit op 1,5 miljoen dollar. Verder kreeg hij een bonus van 5 miljoen.

Dimon staat al sinds 2006 aan het roer van JPMorgan Chase. De bank sloot 2015 af met een recordwinst van 24,4 miljard dollar, 12 procent meer dan een jaar eerder. De winstsprong was vooral te danken aan kostenbesparingen die onder leiding van Dimon zijn doorgevoerd.

In 2007, voor het uitbreken van de financiële crisis, kreeg de topman overigens nog een iets hogere beloning. Toen streek Dimon in een jaar tijd bij elkaar 30 miljoen dollar op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen