ECO22 jan '16 19:45

Wall Street hoger richting weekeinde

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen op Wall Street stonden vrijdagmiddag op stevige winsten.

EPA
EPA

De hoop op verdere stimuleringsmaatregelen van de centrale banken in Europa en Japan gaf de handel steun. Het zware winterweer in grote delen van de Verenigde Staten stuwde de olieprijzen sterk omhoog.

De Dow-Jonesindex, waarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen zijn opgenomen, stond tijdens de middaghandel 1,1 procent hoger op 16.059 punten. De bredere S&P 500 won 1,8 procent tot 1902 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 2,3 procent tot 4575 punten.

Een stevig koersverlies voor American Express stond een sterkere stijging van de Dow in de weg. De creditcardmaatschappij zag afgelopen kwartaal de winst kelderen als gevolg van de dure dollar, hogere kosten en afschrijvingen en kondigde een bezuinigingsronde aan. Het aandeel verloor meer dan 12 procent.

Wisselvallig

Een kwartaalbericht van industriegigant General Electric (GE) werd evenmin met gejuich ontvangen. Het concern rapporteerde een fikse winstgroei in de afgelopen periode, maar topman Jeff Immelt waarschuwde dat de eerste weken van 2016 erg wisselvallig waren. GE werd 1,5 procent minder waard.

De technologiesector gaf de Dow daarentegen een impuls. Apple en Microsoft waren de koploper met winsten van 3,9 en 3,3 procent. Ook entertainmentconcern Walt Disney was in trek met een plus van 3,2 procent.

Oliedienstverlener Schlumberger is afgelopen kwartaal door de sterk gedaalde olieprijzen diep in de rode cijfers gedoken. Desondanks kreeg het aandeel er vrijdag op de beurs meer dan 5 procent bij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen