ECO24 jan '16 13:43

Olieprijzen stuwen beurzen Midden-Oosten

Auteur: ANP Nieuws

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - De belangrijkste aandelenmarkten in het Midden-Oosten lieten zondag sterke koersstijgingen zien, vooral geholpen door het flinke herstel van de olieprijzen.De beurs in het Saudische Riyad klom 2,8 procent na eerder op de dag een plus te hebben behaald van liefst 6,8 procent.

EPA
EPA

De beurs in het Saudische Riyad klom 2,8 procent na eerder op de dag een plus te hebben behaald van liefst 6,8 procent. Het Saudische petrochemische concern Sabic behoorde tot de sterkste stijgers met een winst van 3,6 procent. Op de aandelenmarkten in Qatar en Abu Dhabi werden winsten geboekt tot 4,6 procent.

De olieprijzen schoten vrijdag omhoog, onder meer omdat het strenge winterweer in delen van de Verenigde Staten de vraag naar brandstoffen waarschijnlijk zal aanjagen. Ook de verwachting van meer stimuleringsmaatregelen van centrale banken zorgt voor herstel van de olieprijzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 9 procent tot 32,19 dollar en Brentolie klom 10 procent tot 32,18 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen