ECO7 mrt '16 21:51

Delta bevestigt vertrek omstreden topman

Auteur: ANP Nieuws

MIDDELBURG (AFN) - Topman Arnoud Kamerbeek vertrekt per direct bij energiebedrijf Delta.

ANP PHOTO
ANP PHOTO

Dat heeft de onderneming maandag formeel bekendgemaakt. Afgelopen weekeinde meldden regionale media al dat Kamerbeek op de schopstoel zat.

Rond de bestuursvoorzitter ontstond vorige maand een rel toen de raad van commissarissen hem een fikse salarisverhoging toekende. De provincie Zeeland, de grootste aandeelhouder, was daar zeer ontstemd over. Delta heeft het momenteel moeilijk door de lage stroomprijs en de aanstaande verplichte afsplitsing van de netwerken.

In een verklaring liet Delta weten dat een goede relatie met alle belanghebbenden voor het bedrijf van zeer groot belang is. Daarom is ,,in goed onderling overleg'' besloten dat Kamerbeek opstapt. Over de hoogte van zijn vertrekpremie, naar verluidt zo'n acht ton, deed Delta geen mededelingen.

Wie Kamerbeek opvolgt is nog niet bekend. De enige andere bestuurder van Delta, financieel directeur Frank Verhagen, neemt het voorlopig van hem over. De raad van commissarissen zal zich snel gaan buigen over de ,,noodzakelijke'' versterking van de raad van bestuur, in overleg met de ondernemingsraad en aandeelhouders.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen