ECO8 mrt '16 08:13

AF-KLM ziet passagiersstroom verder groeien

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Air France-KLM heeft in februari opnieuw meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder.

ANP
ANP

Dat maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie dinsdag bekend. De capaciteit werd uitgebreid en de vliegtuigen zaten gemiddeld wat voller.

In totaal stapten 5,7 miljoen mensen aan boord bij een toestel van Air France, KLM en regionale dochter HOP. Dat is een stijging van bijna 6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Inclusief passagiers van Transavia groeide de stroom met ruim 6 procent naar 6,3 miljoen passagiers.

Het totaal aantal door passagiers gevlogen kilometers nam met 5,2 procent toe, inclusief Transavia. De bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, verbeterde met 1,3 procentpunt tot 83,6 procent.

KLM

Net als in de eerste maand van 2016 werd de capaciteit uitgebreid op vluchten van en naar Noord- en Latijns -Amerika. Op vluchten naar Azië waren opnieuw minder stoelen beschikbaar. Die keuzes vertaalden zich in een sterke groei van het aantal passagiers op Amerikaanse vluchten en de omzet die zij opleverden.

De groei in het aantal passagiers werd vooral bij KLM gerealiseerd. Daar groeide het aantal passagiers met 12 procent, naar bijna 2,1 miljoen. In tegenstelling tot januari nam echter ook het aantal reizigers bij Air France en HOP toe (plus 2,6 procent).

Op vrachtgebied hield de krimp aan. Het vervoer slonk met bijna 10 procent, terwijl de capaciteit met 6,5 procent werd ingeperkt. De bezettingsgraad van de vrachttak ging daardoor met ruim 2 procentpunt omlaag, naar iets minder dan 61 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen