ECO9 mrt '16 08:24Aangepast op 15 mrt '16 17:02

Damrak verwerkt kleine cijferstroom

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs begint woensdag waarschijnlijk met winst aan de handelsdag.

ANP
ANP

Beursplein 5 verwerkt een kleine cijferstroom, onder meer Boskalis en Van Lanschot openden de boeken. De andere graadmeters in Europa zullen eveneens in de plus van start gaan.

Boskalis voelde vorig jaar de effecten van de stevig gedaalde prijzen van onder meer olie en gas. De baggeraar en zeetransporteur kon afgelopen jaar nog teren op een goed gevulde orderportefeuille maar voor de nabije toekomst ziet het plaatje er somberder uit.

Vermogensbeheerder Van Lanschot profiteerde in 2015 van verder herstel van de Nederlandse economie en van een per saldo positief beursklimaat. Het zag zijn onderliggende winst met dik 10 procent toenemen tot 60,1 miljoen euro.

TMG

Telegraaf Media Groep (TMG) leed vorig jaar opnieuw een verlies op een dalende omzet. De aanhoudende afname van de advertentie-inkomsten kon niet volledig worden gecompenseerd met bezuinigingen, maakte het moederbedrijf van onder meer De Telegraaf bekend.

Dinsdag nabeurs kwam autobedrijf Stern al met cijfers. De onderneming behaalde vorig jaar fors meer omzet dan in 2014. Stern profiteerde van een sterke verkooppiek in het laatste kwartaal, vooruitlopend op de aanscherping van fiscale bijtellingsregels voor leaserijders per 1 januari.

Heineken

Het aandeel Heineken zal mogelijk bewegen op een advieswijziging door Goldman Sachs. De analisten van de Amerikaanse zakenbank voerden hun oordeel op het aandeel op van neutral naar buy.

Elders in Europa kwamen onder meer uitzendconcern Adecco, kledingretailer Inditex, energieconcern E.ON en post- en koeriersbedrijf Deutsche Post met resultaten naar buiten.

Euro

In Amsterdam sloot de AEX met een verlies van 0,7 procent op 432,89 punten. De MidKap ging 1,8 procent omlaag naar 664,28 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs leverden tot 1 procent in. Ook in New York sloten de beurzen circa 1 procent in de min.

De euro was woensdag voorbeurs 1,0980 dollar waard, tegen 1,1030 dollar bij het Europese slot dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent naar 36,74 dollar. Brent werd 0,7 procent duurder op 39,94 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen