ECO9 mrt '16 09:42Aangepast op 15 mrt '16 17:06

Schuldenberg V&D zeker 100 miljoen euro

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Het failliete V&D en La Place hebben nog voor ruim 100 miljoen euro aan uitstaande schulden.

ANP
ANP

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag dat woensdag is gepubliceerd.

In het verslag wordt de schuldenberg op minstens 92 miljoen euro vastgesteld, waaronder een vordering van 25 miljoen euro van de Belastingdienst. De curatoren gaven in een toelichting echter aan dat daar waarschijnlijk ,,nog tientallen miljoenen'' bij zullen komen. Diverse schuldeisers zoals uitkeringsinstantie UWV en verschillende verhuurders hebben namelijk nog geen vorderingen ingediend. Het is volgens de curatoren nog te vroeg om in te schatten hoeveel geld de schuldeisers uiteindelijke terug zullen zien.

De warenhuizen van V&D waren al jaren verlieslijdend. In het laatste niet afgeronde boekjaar, van februari tot en met november vorig jaar, dook de keten bijna 49 miljoen euro in de rode cijfers. Restaurantketen La Place maakte wel winst, met een bedrijfsresultaat van dik 1 miljoen euro, blijkt uit het verslag.

Oorzaken

La Place werd voor 48 miljoen euro verkocht aan supermarktbedrijf Jumbo. De doorstart van V&D ketste vorige maand af. De curatoren hebben de warenhuizen en restaurants de weken daarvoor nog wel een aantal weken opengehouden. Dat leverde een omzet op van bijna 120 miljoen euro. Dat bedrag is echter niet geheel voor de boedel bestemd. Er moet onder meer nog btw af en een gedeelte ervan komt toe aan andere partijen.

De curatoren hebben nog geen onderzoek gedaan naar de oorzaken van de ondergang van de warenhuisketen. Ze zullen komende tijd onder meer kijken of sprake was onbehoorlijk bestuur bij V&D.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen