ECO9 mrt '16 20:15Aangepast op 15 mrt '16 17:42

Wall Street positief richting ECB-besluit

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan.

ANP
ANP

Beleggers leken een dag voor de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) weinig trek te hebben in risico's.

De Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,2 procent op 17.000,36 punten. De bredere S&P 500 won 0,5 procent tot 1989,26 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,6 procent vooruit en kwam op 4674,38 punten.

Beleggers kijken uit naar de vergadering van de ECB, die donderdag naar verwachting nieuwe stappen zet in de strijd tegen de lage inflatie. Gezien de afzwakkende economische groei en de prijsdalingen in de eurolanden lijkt de ECB volgens kenners niet onder nieuwe maatregelen uit te kunnen.

Olie

Grondstofbedrijven herstelden van de stevige verliezen op dinsdag. Toen zette met name tegenvallende exportcijfers uit China de koersen in beweging. Olieconcern Chevron won 4,6 procent. Ook raffinaderij Tesoro (plus 5,4 procent) en grondstoffenhandelaar Freeport McMoRan (plus 5,7 procent) behoorden tot de winnaars.

De stijgende olieprijzen gaven de grondstofbedrijven een zetje in de rug. Uit gegevens van overheidsdienst EIA bleek dat de olievoorraden sterker waren gedaald dan verwacht. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 4,9 procent naar 38,28 dollar. Brentolie werd 3,2 procent duurder en kostte 40,93 dollar per vat.

Amazon

Amazon, dat plannen heeft voor een eigen luchtvrachtvloot, verloor 0,1 procent. De internethandelaar tekende een leaseovereenkomst met Air Transport Service Group (ATSG) voor twintig vrachtvliegtuigen. Als onderdeel van de overeenkomst kan Amazon de komende vijf jaar een belang te nemen van 19,9 procent in ATSG, dat zijn beurswaarde krap 17 procent zag stijgen.

Darden Restaurants boekte een plus van 3,6 procent. Het restaurantbedrijf profiteerde van onverwacht sterke kwartaalresultaten.

Euro

Branchegenoot Chipotle Mexican Grill verloor 3,4 procent. Een filiaal van de fastfoodketen in Massachusetts moest tijdelijk de deuren sluiten vanwege ziekte onder werknemers. Chipotle kampte in de laatste weken van 2015 nog met een uitbraak van e.coli en het norovirus.

De euro was 1,1004 dollar waard, tegen 1,1020 dollar bij het Europese slot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen