ECO10 mrt '16 11:53

Beleggers wachten op ECB-besluit

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Het sentiment op de Europese beursvloeren was donderdag licht negatief.

ANP
ANP

Beleggers doen het rustig aan in afwachting van vermoedelijke nieuwe stappen van de Europese Centrale Bank (ECB) in zijn strijd tegen de zeer lage inflatie en de kwakkelende economische groei in de eurozone.

De AEX-index in Amsterdam stond aan het einde van de ochtend nagenoeg vlak op 435,76 punten. De MidKap steeg 0,1 procent tot 664,26 punten. De indices in Parijs, Londen en Frankfurt gingen tot 0,5 procent omlaag.

,,Het is een beetje Tom Poes verzin een list", aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen over de stappen die ECB-preses Mario Draghi donderdagmiddag zeer waarschijnlijk aankondigt. Versteeg sprak van een psychologisch spel. ,,Kan Draghi overtuigen dat de ECB nog wel aan het stuurwiel zit? Dan moet hij iets doen. Dat is ook waar de markt in berust."

Boskalis

Boskalis was koploper in de AEX met een winst van 3,1 procent. De baggeraar en maritiem dienstverlener deed woensdag nog een behoorlijke jas uit na tegenvallende vooruitzichten. Uitzender Randstad sloot de rij met een verlies van 1,4 procent.

Met name kleinere fondsen wisten de aandacht op zich gericht. Pharming (min 19 procent), RoodMicrotec (min 2,1 procent), en Refresco (min 0,4 procent) wisten met hun jaarcijfers niet te overtuigen. Ctac (plus 7,9 procent) deed dat wel.

Euro

In Parijs boekte Carrefour een verlies van 3,9 procent. Het supermarktbedrijf zag zijn winst het afgelopen jaar teruglopen op een hogere omzet. Detacheerder Michael Page kreeg met zijn jaarcijfers de handen van beleggers niet op elkaar. Het aandeel zakte in Londen 1,2 procent.

In Frankfurt zakte het aandeel van mediaconcern RTL Group 0,8 procent. Het bedrijf zag het afgelopen jaar de winst met ruim een vijfde oplopen, met name door een sterke groei van de onlineomzet. Hugo Boss won ruim 3 procent, nadat het bekendmaakte het dividend voor dit jaar op het niveau van afgelopen jaar te houden.

De euro was 1,0985 dollar waard, tegen 1,1020 dollar bij het Europese slot woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1 procent naar 37,89 dollar. Brentolie werd 1,4 procent goedkoper en kostte 40,50 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen