ECO11 mrt '16 08:25

Beter Bed ziet het onverminderd zonnig in

Auteur: ANP Nieuws

UDEN (ANP) - De economische vooruitzichten voor Beter Bed zijn ,,onverminderd gunstig''.

ANP
ANP

De Udense beddenverkoper verwacht dit jaar te kunnen blijven profiteren van onder meer de aantrekkende huizenmarkt, die wordt ondersteund door de lage hypotheekrente. Dat liet het bedrijf vrijdag weten bij de presentatie van de definitieve resultaten over 2015.

Vorig jaar profiteerde Beter Bed al flink van de verbeterde economische omstandigheden in Europa. Het bedrijf zag in bijna alle landen waar het actief is de verkopen toenemen. De totale omzet viel met 385 miljoen euro een kleine 6 procent hoger uit dan in 2014. De nettowinst steeg met ruim een derde naar 22,6 miljoen euro.

In eigen land zag Beter Bed de opbrengsten vorig jaar met 5,5 procent toenemen. Nederland is goed voor een kleine 30 procent van de totale omzet.

Bezem

In vergelijking met veel concurrenten is Beter Bed relatief sterk uit de economische crisis gekomen. De omzet stond door het lage consumentenvertrouwen een paar jaar achtereen zwaar onder druk. Dat dwong het bedrijf om flink te bezem door zijn winkelbestand te halen.

Nu de verkopen al anderhalf jaar achtereen aantrekken, ziet Beter Bed ruimte om weer aan uitbreiding te denken. Versterking van de marktposities in diverse landen staat de komende jaren ,,hoog op de agenda''. Daarnaast blijft het bedrijf stappen zetten om de winkelformules ,,eigentijds te houden''.

Beter Bed wil net als vorig jaar 85 procent van de winst doorsluizen naar de aandeelhouders. Zij krijgen per aandeel 0,87 euro dividend uitgekeerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen