ECO11 mrt '16 08:47

Vivat schrijft weer zwarte cijfers

Auteur: ANP Nieuws

UTRECHT (ANP) - Verzekeraar Vivat is weer winstgevend.

ANP
ANP

De vroegere verzekeringstak van SNS Reaal plukte de vruchten van flinke kostenbesparingen die in de tweede helft van 2015 werden ingezet, maar zag de premie-inkomsten door lastige marktomstandigheden wel teruglopen.

Het voormalige staatsbedrijf, dat vorig jaar door het Chinese Anbang werd overgenomen, meldde over het afgelopen jaar 109 miljoen euro winst. In 2014 werd nog 612 miljoen euro verlies geleden. Het onderliggend resultaat verbeterde naar 33 miljoen euro, waar een jaar eerder quitte werd gespeeld.

De drie jaar durende reorganisatie moet onder meer de fors hogere kosten voor Vivat ten opzichte van concurrenten terugdringen. Het concern hoopt 900 tot 1200 arbeidsplaatsen te kunnen schrappen door onder meer processen te automatiseren.

Vivat richt zich dit jaar op de verdere versimpeling van bedrijfsprocessen en kostenreducties. Daarnaast wil het bedrijf nieuwe producten introduceren die beter aansluiten bij de behoeftes van klanten. Een specifieke groeiverwachting wil een woordvoerder van het concern niet geven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen