ECO16 mrt '16 15:22

Delta Lloyd straalt op hoger Damrak

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdagmiddag op winst.

ANP
ANP

Ook elders in Europa stonden de belangrijkste graadmeters overwegend in de plus. Beleggers doen rustig aan in afwachting van het rentebesluit in de Verenigde Staten van de Federal Reserve later op de dag. Delta Lloyd maakte op het Damrak een fikse koerssprong na een deal met branchegenoot en grootaandeelhouder Fubon.

De AEX-index noteerde omstreeks 15.50 uur 0,5 procent hoger op 444,17 punten. De MidKap stond 0,6 procent hoger op 676,46 punten. In Londen en Frankfurt stegen de beursgraadmeters tot 0,6 procent. Parijs noteerde vlak.

Bij het rentebesluit wordt geen vuurwerk verwacht. Maar de toelichting van Fed-voorzitter Janet Yellen zal echter nauwgezet worden gevolgd. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over het toekomstige rentebeleid van de koepel van Amerikaanse centrale banken.

GrandVision

Delta Lloyd kan bij de buitengewone aandeelhoudersvergadering, waarin wordt gestemd over een claimemissie van 650 miljoen euro, in ieder geval rekenen op de steun van grootaandeelhouder Fubon. De branchegenoot is bovendien bereid zijn belang van 7 procent uit te breiden. Beleggers zetten het aandeel op dat nieuws 18,4 procent hoger. Daarmee was Delta Lloyd veruit de grootste stijger in de AEX.

Optiekketen GrandVision, moederbedrijf van onder meer Pearle en EyeWish, was een opvallende daler in de MidKap met een min van 4,6 procent. Het bedrijf presenteerde tegenvallende cijfers. Chemicaliëndistributeur IMCD kwam ook met minder dan verwachte cijfers. Het aandeel daalde 2,1 procent.

Wetenschappelijk uitgever Brill steeg juist 8,5 procent, dankzij een verbetering van de resultaten en het voorstel om een hoger dividend uit te keren.

Euro

De beursbedrijven Deutsche Börse en London Stock Exchange (LSE) stonden in de belangstelling na overeenstemming over een fusie. LSE tekende in Londen een min op van 0,6 procent. Deutsche Börse boekte een winst van 0,6 procent in Frankfurt.

De euro noteerde 1,1065 dollar, tegen 1,1102 dollar bij het Europese slot op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie klom 3,6 procent tot 37,64 dollar en Brent ging 3,4 procent omhoog naar 40,03 dollar. Uit cijfers van de Energy Information Administration (EIA) bleek dat de voorraden ruwe olie verder waren opgelopen.

Gerelateerde artikelen