ECO17 mrt '16 08:10

Japanse beurs sluit licht lager

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is donderdag wat lager gesloten.

EPA
EPA

De handel ondervond tegenwind van een sterkere yen, nadat de Federal Reserve aangaf het dit jaar rustiger aan te doen met het verhogen van de rente in de VS. Verder verwerkten beleggers cijfers over de Japanse handel en ging Toshiba hard onderuit na berichten over een Amerikaans fraude-onderzoek naar het technologieconcern.

De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 16.936,38 punten. De Japanse overheid maakte bekend dat de export in februari met 4 procent is gedaald op jaarbasis. Het is de vijfde maand op rij dat de uitvoer van de derde economie van de wereld afneemt. De import ging met ruim 14 procent onderuit.

Toshiba moest een verlies slikken van 8 procent. Amerikaanse autoriteiten zouden onderzoek doen naar mogelijke fraude om zo verliezen bij de kernenergie-activiteiten te verdoezelen. In Japan heeft Toshiba al een boete gehad voor boekhoudkundige wanpraktijken. Het Japanse olieconcern Inpex won ruim 2 procent dankzij de hogere olieprijzen.

Elders in het Verre Oosten was het beeld op de beurzen juist positief. De Hang Seng in Hongkong klom 0,9 procent en Shanghai steeg 1,1 procent. De Kospi in Seoul ging 0,7 procent vooruit en de All Ordinaries in Sydney noteerde een plus van 1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen