ECO18 mrt '16 18:49

Beurzen New York sluiten week positief af

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hebben vrijdag in een positieve stemming een punt gezet achter de handelsweek.

ANP
ANP

De bescheiden winsten van eerder op de dag werden wat uitgebouwd. De handel kreeg daarbij onder meer steun van plussen voor de financiële fondsen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent hoger op 17.602,30 punten. De brede S&P 500 steeg 0,4 procent naar 2049,56 punten, waarmee de verliezen van dit jaar werden weggewerkt. De technologiegraadmeter Nasdaq boekte een winst van 0,4 procent op 4795,65 punten.

De banken op Wall Street stonden bij de stijgers. Zo ging Goldman Sachs 3,1 procent omhoog, Bank of America klom 2,9 procent en Morgan Stanley schreef 1,7 procent aan beurswaarde bij.

Adobe

Softwareleverancier Adobe Systems en juweliersketen Tiffany & Co hoorden ook bij de winnaars dankzij hun kwartaalresultaten. Adobe boekte vorig kwartaal een recordomzet en zag zijn beurswaarde met 3,9 procent stijgen. Tiffany overtrof de verwachtingen met zijn winst en werd door beleggers 3 procent hoger gezet.

De exploitant van casino's en hotels Wynn Resorts realiseerde een koerswinst van bijna 6 procent, dankzij een hoger beleggingsadvies van Deutsche Bank.

Columbia Pipeline

De uitbater van gaspijpleidingen Columbia Pipeline ging 5,7 procent vooruit. Het bedrijf wordt voor meer dan 10 miljard dollar overgenomen door de Canadese branchegenoot TransCanada.

Starwood Hotels & Resorts tekende een plus op van 5,5 procent. Het hotelconcern gaf aan het overnamebod van meer dan 13 miljard dollar van het consortium onder leiding van het Chinese Anbang voorkeur te geven over een concurrerend voorstel van Marriott International, dat ruim 12 miljard dollar heeft geboden voor Starwood. Marriott won 1,9 procent.

Olie

Kort na opening kwam de Universiteit van Michigan met een voorlopige raming over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. De graadmeter die het vertrouwen meet, zakte deze maand naar het laagste niveau in vijf maanden. Economen hadden juist verwacht dat de index zou stijgen.

De euro was 1,1276 dollar waard, tegen 1,1275 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,2 procent tot 39,31 dollar per vat. Brent daalde 0,5 procent tot 41,34 dollar per vat.

Gerelateerde artikelen