ECO28 mrt '16 12:08

Dell sluit miljardendeal met Japans NTT

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - Computerfabrikant Dell verkoopt zijn activiteiten op het gebied van dienstverlening aan bedrijven aan het Japanse telecombedrijf NTT.

EPA
EPA

Dat meldde het Japanse concern maandag.

NTT betaalt bijna 3,1 miljard dollar (circa 2,7 miljard euro) voor de divisie, die onder meer clouddiensten aan bedrijven levert. Het Japanse bedrijf wil zo voet aan de grond krijgen op de Amerikaanse markt. Dell oordeelde eerder al dat de dienstverlening die nu wordt verkocht niet meer bij zijn kernactiviteiten hoort.

De circa 28.000 medewerkers van het onderdeel van Dell komen in dienst van NTT Data. Zij werken vooral in de VS en India. De overname is de grootste ooit voor het data-onderdeel van NTT, dat niet aangaf wanneer de transactie wordt afgerond.

Dell betaalde in 2009 zelf 3,9 miljard dollar voor het onderdeel, dat toen Perot Services heette. De verkoop is onderdeel van een reeks transacties die plaatsvinden in verband met de aankoop door Dell van dataopslagbedrijf EMC. Die vorig jaar aangekondigde deal kost 67 miljard dollar en is daarmee de grootste overname ooit in de techsector.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen