ECO28 mrt '16 19:51

Kalme handelsdag op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zijn maandag zonder grote koersuitslagen geëindigd.

ANP
ANP

De handel op Wall Street verliep vrij rustig, mede omdat de beurzen in Europa op tweede paasdag gesloten waren.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent in de plus op 17.535,39 punten. De S&P 500 klom licht tot 2037,05 punten en de Nasdaq stond 0,1 procent lager op 4766,79 punten.

Beleggers reageerden onder meer op cijfers over de Amerikaanse economie. Op Goede Vrijdag bleek dat die vorig kwartaal harder is gegroeid dan eerder werd aangenomen. De positieve bijstelling van de groei kon nog niet in de aandelenkoersen worden verwerkt, aangezien Wall Street vrijdag gesloten was.

Hotels

Verder werden gegevens gepubliceerd over de Amerikaanse consumentenbestedingen. Die namen in februari licht toe. Wel bleek dat de uitgaven in januari veel minder sterk zijn gestegen dan eerder gemeld. Daarnaast werd bekend dat de voorlopige woningverkoop in de VS vorige maand het sterkst is gegroeid in een jaar tijd.

Starwood Hotels & Resorts klom 2 procent. Het consortium onder leiding van de Chinese verzekeraar Anbang heeft het overnamebod op het hotelbedrijf verhoogd tot circa 14 miljard dollar om zo de strijd van Marriott te kunnen winnen. Marriott (plus 3,9 procent) biedt 13,6 miljard dollar voor Starwood.

Cosmetica

Revlon verloor 3,8 procent. Revlon heeft een nieuwe topman benoemd om het kwakkelende cosmeticabedrijf vooruit te helpen. Beleggers hielden echter rekening met een verkoop van het bedrijf, maar met de benoeming van die ervaren bestuurder gaat dat waarschijnlijk niet gebeuren.

Branchegenoot Avon Products won 8,4 procent. De cosmeticaproducent heeft een deal gesloten met de activistische belegger Barington Capital. Die krijgt nu een beslissende stem bij de aanstelling van een nieuwe onafhankelijke bestuurder bij het bedrijf. Barington drong eerder aan op de herstructurering van Avon.

Muziek

Muziekstreamingdienst Pandora Media leverde ruim 12 procent in, nadat werd gemeld dat medeoprichter Tim Westergren terugkeert als topman.

De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 39,38 dollar per vat en Brent zakte 0,5 procent tot 40,24 dollar.

De euro noteerde 1,1199 dollar, tegen 1,1170 dollar bij het Europese slot donderdag. Vrijdag waren de Europese markten dicht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen