ECO29 mrt '16 15:48

Weinig deining op Europese beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenmarkten kwamen dinsdag per saldo maar weinig van hun plaats.

ANP
ANP

Ook in Amsterdam, waar de AEX-index nog met een duidelijke plus aan de handel begon, liepen de winsten in de loop van de middag terug.

Kort na de licht lagere opening op Wall Street stond de hoofdgraadmeter op het Damrak 0,3 procent hoger op 438,81 punten. De MidKap daarentegen daalde 0,4 procent tot 660,10 punten. De belangrijkste graadmeters in Londen en Frankfurt zakten tot 0,5 procent, de CAC40 in Parijs kreeg er juist 0,3 procent bij.

De afwachtende handel hangt mogelijk samen met een speech die president Janet Yellen van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, na sluiting van de beurzen geeft. Mogelijk valt uit haar woorden iets op te maken over wanneer de Fed de rente verder zal verhogen.

Nationale-Nederlanden

Sterkste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen was ABN AMRO met een winst van 1,9 procent. Staalconcern ArcelorMittal volgde de bank op de voet met een plus van 1,8 procent. Onderaan de AEX bungelde SBM Offshore met een verlies van 2,7 procent. Bij de middelgrote fondsen leverde Delta Lloyd 7,7 procent in.

NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft een nederlaag geleden in een woekerpoliszaak voor het klachteninstituut Kifid. Aan de andere kant heeft de Britse bank HSBC de verzekeraar opgenomen in zijn lijstje van favoriete Europese aandelen. Het aandeel steeg 0,7 procent.

Olie

Bij de kleinere bedrijven werd Refresco 2,8 procent meer waard. De Rotterdamse sap- en frisdrankbottelaar neemt zijn Nederlandse branchegenoot DIS voor 72 miljoen euro over. Daarmee versterkt Refresco zijn positie op de markt voor A-merken.

De olieprijzen gingen omlaag. Brentolie was met 39,19 dollar per vat 2,7 procent goedkoper dan een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3,1 procent tot 38,20 dollar.

De euro was 1,1214 dollar waard, tegen 1,1170 dollar bij het scheiden van de Europese markt voor het lange paasweekeinde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen