ECO30 mrt '16 08:57

Nikkei lager na speech Yellen

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is woensdag lager gesloten.

EPA
EPA

De Japanse yen trok in waarde aan tegenover de dollar na de speech van Fed-voorzitter Janet Yellen, wat het sentiment in de Japanse hoofdstad onder druk zette. Elders in het Verre Oosten was het beeld op de beurzen juist positief.

De Nikkei eindigde met een min van 1,3 procent op 16.878,96 punten. Yellen gaf aan dat de Fed voorzichtig te werk zal gaan bij het verhogen van de rente. Verder verwerkten Japanse beleggers tegenvallende cijfers over de industriële productie in het land. Die liet in februari de sterkste daling zien sinds de aardbeving die Japan trof in maart 2011.

Airbagfabrikant Takata kelderde bijna 20 procent. Het bedrijf liet weten dat de kosten van zijn terugroepactie van defecte airbags in het ergste geval omgerekend meer dan 21 miljard euro kunnen bedragen.

De beurzen in de rest van Azië trokken zich op aan de hogere slotstanden in New York. Zo won de Kospi in Seoul 0,4 procent en de All Ordinaries in Sydney ging 0,1 procent vooruit. De beurs in Shanghai en de Hang Seng in Hongkong noteerden tot 2,4 procent in de plus.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen