ECO31 mrt '16 11:19

Prijzen in eurozone daalden in maart opnieuw

Auteur: ANP Nieuws

LUXEMBURG (ANP) - Het leven in eurolanden werd afgelopen maand opnieuw iets goedkoper.

ANP
ANP

Dat blijkt uit een eerste schatting die Europees statistiekbureau Eurostat donderdag heeft gepubliceerd.

De inflatie in de eurozone kwam in maart uit op min 0,1 procent. Dat betekent dat goederen en diensten gemiddeld 0,1 procent goedkoper waren dan in maart 2015. De daling was daarmee wat minder sterk dan in februari, toen een inflatie van min 0,2 procent werd gemeld.

De daling van het prijspeil komt vooral doordat energie deze maand bijna 9 procent goedkoper was dan een jaar geleden. Voedings- en genotsmiddelen werden bijna 1 procent duurder.

Rente

De inflatie in de eurozone ligt al lange tijd ver onder het door de Europese Centrale Bank (ECB) nagestreefde peil van net iets minder dan 2 procent. In een poging de inflatie, en de economische groei in de eurolanden, aan te jagen verlaagde de ECB eerder deze maand de rente nog verder. ook werden andere stimuleringsmaatregelen verder uitgebreid.

Eurostat geeft bij de eerste raming geen cijfers uit afzonderlijke landen. Woensdag meldde het Duitse statistiekbureau wel dat de inflatie in Europa's grootste economie in maart op basis van de Europese meetmethode is uitgekomen op 0,1 procent. Het CBS meldt op 7 april de meest recente stand van de geldontwaarding in Nederland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen