ECO31 mrt '16 14:54

'Wall Street koerst af op vlakke opening'

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurshandel in New York opent donderdag waarschijnlijk zonder grote uitslagen.

EPA
EPA

Beleggers doen het op de laatste dag van een turbulent eerste kwartaal rustig aan na de winsten van de afgelopen dagen. Het wachten is op het banenrapport van vrijdag en de start van het kwartaalcijferseizoen, halverwege volgende maand.

Wall Street kende in het afgelopen kwartaal, net als de andere beurzen wereldwijd, een grillig verloop. De brede S&P 500 stond in februari nog meer dan 10 procent onder de slotstand van 2015, maar dankzij een sterke rally in maart is dat verlies weer weggepoetst. Inmiddels heeft de graadmeter een winst geboekt van 1 procent. De Dow-Jonesindex staat nu 1,7 procent hoger dan het slot van vorig jaar. Technologiebeurs Nasdaq staat daarentegen bijna 3 procent onder het niveau van eind december.

Voor opening kwamen cijfers over de uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten naar buiten. Die namen vorige week met 11.000 toe tot 276.000. Economen rekenden in doorsnee op 265.000 aanvragen. Vrijdag komt het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid.

Tesla Motors

Tesla Motors kan mogelijk aandacht krijgen. De producent van elektrische auto's gaat donderdag beginnen met de verkoop van zijn nieuwe, relatief goedkope Model 3. Mensen staan in de rij om een aanbetaling voor de auto te doen.

General Electric (GE) maakte bekend toezichthouders te hebben verzocht het bedrijf niet langer als een systeemrelevante financiële instelling te zien. Het industriële conglomeraat heeft het overgrote deel van zijn financiële activiteiten verkocht en hoopt nu onder de strenge regels uit te komen die voor belangrijke financiële partijen gelden.

Medivation

Farmaceut Medivation staat fors hoger in de handel voorbeurs. Het bedrijf zou benaderd zijn door potentiële kopers en zou werken aan een verdediging tegen een mogelijke overname. De beurswaarde van Medivation ligt rond de 6 miljard dollar. Het Franse Sanofi zou interesse hebben in het bedrijf.

De afgelopen dagen kreeg de handel in New York steun van Fed-voorzitter Janet Yellen die dinsdag aangaf dat de Fed voorzichtig te werk zal gaan met het verhogen van de rente. De Dow sloot woensdag 0,5 procent in de plus op 17.716,66 punten. De S&P won 0,4 procent tot 2063,95 punten. De Nasdaq ging 0,5 procent omhoog naar 4869,29 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen