ECO1 apr '16 14:14

Rode cijfers voor BlackBerry

Auteur: ANP Nieuws

WATERLOO (AFN) - BlackBerry heeft het afgelopen kwartaal opnieuw flink verlies geleden.

EPA
EPA

De omzet slonk daarbij met bijna 30 procent. Het Canadese smartphonebedrijf slaagde er wel in om marktaandeel te winnen met zijn softwaretak.

Onder de streep kwam BlackBerry over de drie maanden tot maart 238 miljoen dollar (208 miljoen euro) tekort. In voorgaande kwartalen zette de onderneming ook al verliezen in de boeken. Een jaar geleden was nog sprake van een kwartaalwinst van 28 miljoen dollar.

De totale opbrengsten zakten in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar naar 464 miljoen dollar, van 660 miljoen een jaar eerder. BlackBerry kampt al langer met teruglopende verkopen. Sinds de komst van de iPhone van Apple verkiezen de meeste consumenten smartphones met aanraakschermen boven de toestellen met volledig toetsenbord waar het Canadese bedrijf ooit veel succes mee had.

Softwarelicenties

De laatste tijd zet BlackBerry vooral in op groei in softwarelicenties die voor een stabiele inkomstenstroom kunnen zorgen. Software en -diensten brachten afgelopen kwartaal 153 miljoen dollar in het laatje, meer dan tweemaal zo veel als een jaar eerder.

De concurrent van onder meer Apple, Samsung en LG zette afgelopen boekjaar in totaal een kleine 2,2 miljard dollar om. Dat was een jaar eerder nog dik 3,3 miljard. Het verlies lag met 208 miljoen dollar wel lager dan de min van 304 miljoen dollar die in het boekjaar 2014/2015 in de boeken werd gezet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen