ECO4 apr '16 01:23

IMF: Griekenland-deal nog niet in zicht

Auteur: ANP Nieuws

ATHENE (ANP) - IMF-directeur Christine Lagarde verwacht niet op korte termijn een akkoord te bereiken over een plan dat nieuwe steun aan Griekenland mogelijk kan maken.

EPA
EPA

Ze schreef aan de Griekse premier Alexis Tsipras dat ,,we nog een flinke afstand zijn verwijderd'' van een overeenkomst waar het fonds mee akkoord kan gaan.

Tsipras had opheldering geëist over gelekte notulen die zouden gaan over een discussie tussen IMF-functionarissen. Uit het verslag zou onder meer blijken dat zij gefrustreerd zijn doordat er weinig schot zit in de gesprekken over de hervormingen van de Griekse economie.

Ook werd de indruk gewekt dat het IMF Duitsland onder druk zou willen zetten om in te stemmen met schuldverlichting voor Griekenland. Lagarde stelde in haar reactie dat het fonds ,,onderhandelt in goed vertrouwen, niet door middel van dreigementen''.

De IMF-directeur benadrukte verder alleen te kunnen instemmen met een geloofwaardig programma dat leidt tot robuuste groei. Ook zou het akkoord moeten bijdragen aan het geleidelijke herstel van de houdbaarheid van de Griekse schuld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen