ECO5 apr '16 21:36

Rode cijfers voor beurzen New York

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdag in de min, in navolging van de stevige koersverliezen in Europa.

ANP
ANP

De handel stond onder druk door zorgen over een verder afzwakkende wereldeconomie.

De Dow-Jonesindex noteerde richting het slot van de handelsdag 0,5 procent lager op 17.645 punten. De brede S&P 500 zakte 0,8 procent tot 2049 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,8 procent tot 4855 punten.

Farmaceut Allergan ging meer dan 15 procent omlaag. De Amerikaanse overheid heeft een wetswijziging doorgevoerd om belastingontwijking door bedrijven tegen te gaan. Daardoor kan de voorgenomen fusie van Allergan en Pfizer, ter waarde van 160 miljard dollar, in het geding komen. Pfizer won juist 2,6 procent.

Moeilijke dag

De banken op Wall Street kenden een moeilijke dag. Zo verloor Wells Fargo 1,7 procent, Bank of America leverde 2,3 procent in en Goldman Sachs stond 1,1 procent in het rood.

Entertainmentconcern Walt Disney zakte 1,7 procent. Operationeel directeur Tom Staggs van Disney heeft onverwacht zijn vertrek aangekondigd. Staggs zou juist de beoogde opvolger van topman Robert Iger zijn geweest. Het concern moet nu waarschijnlijk op zoek naar een opvolger van buiten het eigen bedrijf.

Twitter

Twitter boekte een winst van 1 procent. Twitter zou de online-uitzendrechten van wedstrijden uit de National Football League (NFL) hebben verworven.

Kort na opening kwamen cijfers naar buiten over de Amerikaanse dienstensector van de marktonderzoekers ISM en Markit. Daaruit bleek dat de bedrijvigheid in de dienstensector in de Verenigde Staten in maart sterker is gegroeid dan een maand eerder. Verder werden nog gegevens over de Amerikaanse handel gepubliceerd.

Valuta

De euro was 1,1382 dollar waard, tegen 1,1390 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Amerikaanse olie werd verhandeld voor 35,99 dollar per vat, een stijging van 0,8 procent. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 37,94 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen