ECO6 apr '16 19:48

Wall Street hoger richting Fed-notulen

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie eensgezind op winst.

ANP
ANP

De graadmeters herstelden daarmee iets van de verliezen een dag eerder. De stijgende olieprijs gaf de handel steun. Beleggers wachten daarnaast vooral op de publicatie van de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve later op de dag.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent hoger op 17.682 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2059 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 1,1 procent tot 4898 punten.

Mogelijk kan uit die notulen iets worden opgemaakt over toekomstige rentestappen van de Fed. Vorige week liet Fed-voorzitter Janet Yellen nog weten dat de Amerikaanse centrale bank behoedzaam te werk zal gaan met het verhogen van de rente.

Farmaceuten

Bij de bedrijven stonden Allergan en Pfizer opnieuw in de belangstelling. De twee farmaceuten hebben hun geplande fusie ter waarde van 160 miljard dollar afgeblazen vanwege de nieuwe belastingregels in de Verenigde Staten. Dinsdag ging Allergan bijna 15 procent omlaag omdat beleggers al vreesden voor een einde van de deal. Allergan stond 3,1 procent hoger en Pfizer won 4,3 procent.

De beoogde overname van oliedienstverlener Baker Hughes door branchegenoot Halliburton is alles behalve een gelopen koers. Halliburton kondigde in november 2014 al aan voor 35 miljard dollar Baker Hughes te willen inlijven. De Amerikaanse justitie heeft nu een rechtszaak aangespannen om de overname te blokkeren. Beleggers zetten het aandeel Halliburton daarop ruim 6 procent hoger. Baker Hughes werd 8,1 procent meer waard.

Olie

Sowieso zat de oliesector in de lift. Uit cijfers van de Energy Information Administration bleek dat de voorraden van ruwe olie in de Verenigde Staten voor het eerst in twee maanden waren teruggelopen. Deze daling was onvoorzien. Amerikaanse olie werd 4,8 procent meer waard op 37,62 dollar per vat. Brent steeg 4,8 procent tot 39,70 dollar.

In het kielzog gingen ook olieconcerns als ExxonMobil (plus 1,1 procent) en Chevron (plus 1,9 procent) vooruit. Schlumberger, branchegenoot van Halliburton en Baker Hughes won 1,7 procent.

Euro

De euro was 1,1418 dollar waard, tegen 1,1410 dollar bij het Europese slot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen