ECO11 apr '16 19:39Aangepast op 14 apr '16 10:29

Amerikaanse beurzen op winst

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse beurzen stonden maandag op winst.

ANP
ANP

Beleggers wachten op de eerstekwartaalcijfers van bedrijven, die deze week binnen beginnen te druppelen. Aluminiumproducent Alcoa is nabeurs de eerste toonaangevende onderneming die inzage geeft in zijn financiële prestaties in de eerste maanden van 2016.

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste beursfondsen op Wall Street, stond tijdens de middaghandel 0,5 procent hoger op 17.669 punten. De bredere S&P 500 ging 0,4 procent omhoog, tot 2056 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,5 procent tot 4875 punten.

Goldman Sachs was met een plus van 2,1 procent de sterkste stijger bij de hoofdfondsen. De bank koopt voor ruim 5 miljard dollar een mogelijke rechtszaak af in verband met de verkoop van schuldpapier op basis van slechte woninghypotheken. Die praktijken waren een belangrijke oorzaak van de financiële crisis van 2008.

Yahoo

Branchegenoot JPMorgan Chase volgde met een winst van 1,6 procent. Ook industriële fondsen als Caterpillar en United Technologies waren in trek met koerswinsten rond 1,3 procent. Sportkledingmaker Nike stond onderaan de Dow met een verlies van 1,4 procent.

Een andere opvallende stijger was Yahoo. Het technologiefonds kreeg er 1,9 procent bij. Het Britse tabloid The Daily Mail liet weten dat het samen met een aantal investeerders een bod overweegt op de internetactiviteiten van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen