ECO12 apr '16 11:36Aangepast op 14 apr '16 11:04

Beleggers wachten op cijferseizoen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen schommelden dinsdagochtend rond de slotstanden die maandag werden neergezet.

ANP
ANP

Beleggers waren vooral in afwachting van het nieuwe cijferseizoen, waarin de resultaten over de eerste drie maanden van dit jaar worden gepresenteerd. Was- en voedingsmiddelenconcern Unilever laat donderdag als eerste van de Amsterdamse hoofdfondsen van zich horen.

Rond 11.30 uur noteerde de AEX-index in Amsterdam 0,1 procent hoger op 436,76 punten en daalde de MidKap 0,2 procent tot 677,63 punten. De DAX in Frankfurt boekte een winst van 0,2 procent, terwijl de FTSE in Londen en de CAC40 in Parijs beide 0,1 procent daalden.

Staalconcern ArcelorMittal liet verreweg de grootste uitslag zien in de AEX. Het bedrijf kreeg een adviesverhoging van de Amerikaanse bank Goldman Sachs en won 2,9 procent. KPN was de op een na sterkste stijger met een plus van 0,8 procent.

MidKap

MidKapper Intertrust verloor 3,3 procent. De financieel dienstverlener staat onder druk sinds vorige week de Panama Papers aan het licht kwamen. Bodemonderzoeker Fugro (plus 1 procent) was juist de sterkste stijger onder de middelgrote fondsen.

Een aantal kleinere bedrijven kwam met tussentijdse handelsberichten. Fabrikant van elektrotechnische componenten Neways werd bijna 3 procent meer waard na een winst- en omzetgroei in het eerste kwartaal. Toeleverancier aan apotheken Fagron zag zijn opbrengsten uit voortgezette activiteiten groeien en is gestopt met zijn Amerikaanse dochter Bellevue Pharmacy. Het aandeel verloor na een positieve start ruim 5 procent.

Europa

In Parijs leverde de maker van dure tassen, champagne en cognac LVMH 2,4 procent in. Het moederbedrijf van merken als Louis Vuitton, Moët & Chandon en Hennessy zag zijn omzet vorig kwartaal minder sterk groeien dan verwacht, onder meer doordat de dreiging van terreur een rem zou zetten op het toerisme in Frankrijk.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent naar 40,82 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder op 43,44 dollar per vat. De euro werd voor 1,1427 dollar verhandeld, tegen 1,1410 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag.

Gerelateerde artikelen