ECO12 apr '16 15:56Aangepast op 14 apr '16 11:06

Kleine uitslagen op beursvloeren Europa

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese beursgraadmeters kwamen dinsdag in een tamme sessie nauwelijks in beweging.

ANP
ANP

Beleggers doen rustig aan in afwachting van het cijferseizoen. Was- en voedingsmiddelenconcern Unilever laat donderdag als eerste van de Amsterdamse hoofdfondsen van zich horen.

De AEX-index stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,2 procent hoger op 437,33 punten en daalde de MidKap 0,3 procent tot 677,25 punten. De graadmeters in Parijs en Frankfurt koersten 0,2 procent hoger. De FTSE in Londen stond nagenoeg vlak.

Staalconcern ArcelorMittal was de sterkste stijger in de AEX. Het bedrijf kreeg een adviesverhoging van de Amerikaanse bank Goldman Sachs en won 3,2 procent. Aegon schaarde zich met een winst van 1,7 procent ook bij de koplopers onder de hoofdfondsen. Oliedienstverlener SBM Offshore sloot de rij met een verlies van 1,7 procent.

Intertrust

Intertrust (min 3,9 procent) was in de MidKap de sterkste daler. De financieel dienstverlener staat onder druk sinds vorige week de Panama Papers aan het licht kwamen.

Bij de kleinere fondsen zag fabrikant van elektrotechnische componenten Neways zijn beurswaarde 3,6 procent stijgen na een winst- en omzetgroei in het eerste kwartaal. Toeleverancier aan apotheken Fagron zag zijn opbrengsten uit voortgezette activiteiten groeien en is gestopt met zijn Amerikaanse dochter Bellevue Pharmacy. Het aandeel verloor na een positieve start ruim 6,6 procent.

Euro

In Parijs leverde de maker van dure tassen, champagne en cognac LVMH 0,4 procent in. Het moederbedrijf van merken als Louis Vuitton, Moët & Chandon en Hennessy zag zijn omzet vorig kwartaal minder sterk groeien dan verwacht, onder meer doordat de dreiging van terreur een rem zou zetten op het toerisme in Frankrijk.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent naar 40,74 dollar. Brentolie werd 1,4 procent duurder op 43,44 dollar per vat. De euro werd voor 1,1390 dollar verhandeld, tegen 1,1410 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag.

Gerelateerde artikelen