ECO12 apr '16 19:44Aangepast op 14 apr '16 11:07

Wall Street op winst

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De effectenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de sessie op winst.

ANP
ANP

Beleggers moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. De stijging van de olieprijzen gaf steun aan de handel. Aluminiumconcern Alcoa stond in de belangstelling nadat het traditiegetrouw als eerste de boeken had geopend.

De leidende Dow-Jonesindex, stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,8 procent hoger op 17.701 punten. De bredere S&P 500 ging 0,7 procent omhoog, tot 2057 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent en stond op 4853 punten.

Alcoa verloor 4 procent. De aluminiumproducent zag de winst en omzet in het eerste kwartaal sterk dalen vanwege de lage aluminiumprijzen en kondigde aan nog eens 2000 banen te schrappen. De winst per aandeel exclusief bepaalde kosten was wel beter dan analisten hadden verwacht.

Starbucks

Koffieketen Starbucks stond halverwege de sessie 3 procent in het rood na een verlaging van het beleggingsadvies door Deutsche Bank. Juniper Networks zag zijn beurswaarde ruim 8 procent minder waard worden. De producent van netwerkapparatuur kwam met teleurstellende vooruitzichten voor het eerste kwartaal naar buiten.

Chesapeak Energy dat al langere tijd kampt met de dalende energieprijzen zag het aandeel een derde meer waard worden. Het kondigde verregaande maatregelen aan om de financiering overeind te houden. Zo werden onder meer vrijwel alle gasvelden, kantoorpanden en derivatencontracten verpand.

De olieprijs was bezig aan een opmars. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,7 procent naar 41,85 dollar. Brentolie werd 3,9 procent duurder op 44,48 dollar per vat. Het Russische persbureau Interfax meldde op basis van ingewijden dat Rusland en Saudi-Arabië een akkoord hebben gesloten over de bevriezing van de olieproductie.

Euro

Biotechnologiebedrijf AbbVie steeg 1,8 procent, nadat de Amerikaanse toezichthouder versnelde goedkeuring verleende voor een medicijn tegen bloedkanker.

De euro werd voor 1,1386 dollar verhandeld, tegen 1,1399 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Gerelateerde artikelen