ECO17 aug '15 21:33Aangepast op 17 aug '15 22:26

Wall Street op winst

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen vonden maandag na een lagere opening snel de weg omhoog.

EPA
EPA

Dat was onder meer te danken aan een groter economisch vertrouwen onder huizenbouwers. Het verhandelde aantal aandelen was echter laag omdat beleggers volgens handelaren wachten op verdere signalen van de Federal Reserve over de eerste renteverhoging in jaren.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 17.545,18 punten en de S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2102,44 punten. De door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq won 0,9 procent tot 5091,70 punten.

,,Het is een stille maandag. De markten zitten in een impasse waar we niet uit zullen raken totdat de Fed meer duidelijkheid heeft verschaft'', aldus een handelaar. Woensdag worden de notulen van de Fed-vergadering op 4 juli gepubliceerd. Mogelijk leveren die de gewenste duidelijkheid.

Fed

Na de zware verliezen van vorige week, veroorzaakt door een sterke waardedaling van de Chinese yuan, richtten beleggers in New York zich op nieuws over de Amerikaanse economie. Aanvankelijk kregen ze een flinke domper te verwerken. Uit een rapport van de Federal Reserve Bank of New York bleek dat de industriële bedrijvigheid in en om de stad deze maand is afgenomen tot het laagste niveau sinds april 2009.

Vervolgens konden de markten zich optrekken aan gunstig nieuws over de huizenmarkt. Huizenbouwers zijn momenteel het meest optimistisch over de ontwikkeling van de economie sinds november 2005. Bouwers als D.R. Horton, Lennar Corp en Toll Brothers boekten koerswinsten tot 2,7 procent.

Tesla

Cosmeticafabrikant Estée Lauder kwam als een van de laatste grote bedrijven met zijn kwartaalresultaten. Het bedrijf haalde minder winst op een lagere omzet dan een jaar eerder. Met name de afkoeling van de economie van China is een hard gelag voor de onderneming. Met een koersverlies van 6,8 procent was Estée Lauder de sterkste daler in de S&P 500.

Fabrikant van elektrisch aangedreven sportauto's Tesla profiteerde van een gunstig analistenrapport van Morgan Stanley en koerste 4,9 procent in de plus.

De euro was 1,1079 dollar waard, tegen 1,1077 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde met 1,4 procent naar 41,89 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 48,72 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen