ECO3 nov '15 09:15

'Meeste vijftigplussers willen doorwerken'

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - De meeste vijftigplussers (64 procent) kiezen ervoor om door te werken tot hun pensioengerechtigde leeftijd.

ANP
ANP

Ongeveer een kwart (24 procent) zegt wel eerder te willen stoppen met werken. Dit zijn vaker 50- tot 55-jarigen, terwijl mensen boven de 62 juist vaker door willen tot het eind. Dat blijkt uit een onderzoek van Wijzer in geldzaken.

Het overheidsplatform bracht de cijfers dinsdag naar buiten in het kader van de nationale Pensioen3daagse. Deze week zetten enkele honderden organisaties zich in om Nederlanders meer inzicht en overzicht te geven in hun pensioensituatie.

Voor de studie zijn ruim 500 mensen ondervraagd. De meerderheid gaf aan nog niet voorbereid te zijn om nu al met pensioen te gaan. Maar ze zeiden er wel naar uit te kijken.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat veel mensen zich afvragen of er nog wel genoeg werk is voor hen op de arbeidsmarkt totdat zij de pensioengerechtigde (AOW) leeftijd bereiken. 34 procent van de ondervraagden zei hier twijfels over te hebben.

Gerelateerde artikelen