ECO28 mei '15 16:00

Weinig beweging op Europese beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen toonden donderdag ook in de middaghandel een wisselend beeld.

ANP
ANP

Beleggers namen wat gas terug na de stevige koerswinsten op woensdag en hielden de verdere ontwikkelingen rond de onderhandelingen over een Grieks schuldenakkoord in de gaten.

Na de licht negatieve opening van de beurzen op Wall Street stond de Amsterdamse AEX-index nagenoeg onveranderd op 503,72 punten. De MidKap steeg 0,2 procent naar 758,81 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs leverden 0,3 en 0,5 procent in. De FTSE-index in Londen stond 0,1 procent in de plus.

Grootste stijger in de AEX was chipmachinefabrikant ASML met een winst van 2,1 procent. Verzekeraars Delta Lloyd en Aegon sloten de rij met minnen van circa 2 procent.

MidKap

In de MidKap voerde biotechnologiebedrijf Galapagos de stijgers aan met een plus van bijna 5 procent. Detacheerder Brunel stond onderaan met een verlies van 1,5 procent.

Bij de kleinere bedrijven zakte Atrium European Real Estate 0,9 procent. Het vastgoedbedrijf zag de winst afgelopen kwartaal fors dalen. Investeringsmaatschappij Kardan raakte ruim 11 procent aan beurswaarde kwijt. Het bedrijf leed in het eerste kwartaal een verlies.

Euro

In Londen klom Sports Directs 4 procent. De verkoper van sportkleding verhoogde voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering de winstverwachting. De Britse doe-het-zelfketen Kingfisher won bijna 3 procent na beter dan verwachte resultaten. Glencore daalde 1 procent. Investeringsbedrijf First Reserve verkoopt zijn resterende belang in het mijnbouwconcern.

De euro was donderdagmiddag 1,0880 dollar waard, tegen 1,0893 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent goedkoper op 56,84 dollar. De prijs van Brentolie zakte met 0,9 procent naar 61,49 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen