ECO14 apr '15 15:52Aangepast op 14 apr '15 17:35

Verliezen op Europese beurzen

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese aandelenbeurzen werden dinsdag overwegend verliezen geleden.

ANP
ANP

Beleggers kregen in de middag kwartaalresultaten van een aantal belangrijke Amerikaanse bedrijven voorgeschoteld en cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten. De Europese technologiesector stond in de schijnwerpers door overnamespeculatie.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,7 procent lager op 505,14 punten. De MidKap daalde 0,6 procent tot 782,08 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren tot 1 procent, Londen stond een fractie hoger.

In de AEX was staalproducent ArcelorMittal de sterkste stijger met een plus van 2,5 procent. Financieel concern ING was de grootste verliezer met een min van 2,1 procent. Philips volgde met een verlies van 2 procent.

SBM Offshore

In de MidKap stond SBM Offshore 0,6 procent hoger. Volgens zakenblad Quote voerde de bedrijfstop van de maritiem dienstverlener een actief beleid om de details van het onderzoek naar omkoping voor de buitenwereld te verhullen. SBM zou betrokken zijn geweest bij het grote fraudeschandaal bij het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras.

Alcatel-Lucent steeg in Parijs bijna 15 procent in beurswaarde. De Finse fabrikant van netwerkapparatuur Nokia bevestigde gesprekken te voeren over een mogelijke overname van zijn Franse branchegenoot. De onderhandelingen zijn volgens Nokia in een vergevorderd stadium, maar het is nog niet zeker of ze tot een overeenkomst zullen leiden.

Nokia

Nokia zakte in Helsinki 3,7 procent. Het Zweedse netwerkbedrijf Ericsson, een belangrijke branchegenoot van Nokia, klom 0,4 procent in Stockholm.

In Zürich ging logistiek dienstverlener Kuehne & Nagel 2,5 procent omlaag, na tegenvallende resultaten. Het bedrijf heeft last van de sterke Zwitserse frank en de afkoelende Chinese economie.

De euro werd verhandeld voor 1,0675 dollar, tegen 1,0585 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,9 procent tot 52,90 dollar. Brent werd 0,9 procent duurder op 58,43 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen