ECO25 mrt '15 16:00Aangepast op 25 mrt '15 16:58

Europese beurzen in het rood

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zagen woensdagmiddag in een nieuwsluwe handelssessie de verliezen iets oplopen.

ANP
ANP

Beleggers zoeken naar richting na de sterke stijgingen van de graadmeters in de afgelopen weken. Een verdere stijging van het Duitse ondernemersvertrouwen bleek nauwelijks van invloed op de handel.

De AEX-index in Amsterdam noteerde omstreeks 16.45 uur 1,2 procent lager op 492,94 punten. De MidKap daalde 1,1 procent tot 756,03 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs leverden 0,8 en 1,2 procent in. De beurs in Londen stond nagenoeg vlak.

Grootste stijger in de AEX was telecomconcern KPN met een plus van 1,9 procent. Chipmachinemaker ASML, die een adviesverlaging kreeg van Santander, sloot de rij met een verlies van 5 procent.

Aperam

In de MidKap profiteerde roestvrijstaalproducent Aperam (plus 2,5 procent) van het nieuws dat Brussel importheffingen gaat opleggen aan roestvrij staal uit China en Taiwan. Biotechnologiebedrijf Galapagos, dat naar verluidt een beursgang naar de Amerikaanse Nasdaq overweegt, steeg 2,9 procent.

Groothandel Sligro verloor 2 procent na een advieswijziging bij Kepler Cheuvreux. Vastgoedbedrijf Eurocastle ging 1,6 procent onderuit na tegenvallende jaarcijfers.

Telefónica

In Madrid leverde Telefónica 0,8 procent in. Het Chinese conglomeraat Hutchison Whampoa neemt voor bijna 14 miljard euro het Britse telecombedrijf O2 over van het Spaanse telecomconcern. De voornaamste voorwaarden van de overname werden in januari al beklonken.

Hermès steeg 0,5 procent in Parijs, na teleurstellende jaarcijfers van het Franse luxehuis. Accor zakte 3,9 procent. De grootaandeelhouders Eurazeo en Colony Capital hebben een belang van bijna 10 procent in de Franse hotelgroep verkocht.

De euro noteerde op 1,0966 dollar, tegen 1,0918 dollar bij het slot van de Europese aandelenmarkten op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,2 procent tot 48,07 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder en kostte 55,50 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen