ECO13 mrt '15 18:46

Wall Street weer stevig in de min

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York stonden vrijdagmiddag op verlies.

EPA
EPA

Beleggers maken zich zorgen om de steeds verder aansterkende dollar, die de winstperspectieven van grote Amerikaanse ondernemingen onder druk zet. Ook dalende olieprijzen speelden de aandelenhandel parten.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen, stond tijdens de middaghandel 1,3 procent lager op 17.656 punten. De bredere S&P 500 daalde 1,1 procent naar 2044 punten, terwijl de technologiegraadmeter Nasdaq 0,9 procent terugviel tot 4848 punten.

Voorbeurs bleek dat de prijzen die Amerikaanse fabrikanten voor hun producten rekenen, vorige maand onverwacht zijn gedaald. Ook een afname van het consumentenvertrouwen zoals dat maandelijks wordt gemeten door de universiteit van Michigan, kwam voor economen als een verrassing.

Sterkste dalers

Geen enkele hoofdfonds wist het hoofd boven water te houden. De sterkste dalers in de Dow waren technologieconcern IBM en industriegigant United Technologies. Beide aandelen verloren 2,8 procent. General Electric leverde 2,2 procent in. Softwarereus Microsoft en telefoniebedrijf Verizon hielden de schade beperkt met verliezen rond 0,1 procent.

Een witte raaf op Wall Street was Herbalife, dat 7,7 procent meer waard werd. Volgens ingewijden is de FBI een onderzoek begonnen naar investeerder Bill Ackman en medewerkers van zijn beleggingsbedrijf Pershing Square, die de koers van de verkoper van dieetproducten zouden hebben gemanipuleerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen