ECO4 aug '15 17:50

AEX sluit net boven 500 punten

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is dinsdag een fractie lager gesloten.

ANP
ANP

Desondanks bleef de graadmeter nog net boven de 500-puntengrens. Elders in Europa gingen de beurzen ook overwegend omlaag. Op Beursplein 5 leverde het aandeel Fagron fors in aan beurswaarde na publicatie van de halfjaarcijfers.

De AEX-index sloot uiteindelijk 0,1 procent lager op 500,02 punten. De MidKap daalde 1 procent tot 726,89 punten. De beurs in Parijs daalde 0,2 procent. Londen sloot ook een fractie lager terwijl de DAX in Frankfurt 0,1 procent won. De hoofdindex van de beurs in Athene verloor 1,2 procent, nadat een dag eerder ruim 16 procent werd verloren.

Medisch toeleverancier Fagron raakte ruim 15 procent aan beurswaarde kwijt. De onderneming kampte met een tegenvallende omzetgroei in het eerste halfjaar.

Randstad

Grootste stijger in de AEX was uitzender Randstad met een winst van 2,1 procent. Chipmachinefabrikant ASML sloot de rij met een min van 1,7 procent.

DSM verloor 0,5 procent. Het speciaalchemiebedrijf boekte in het tweede kwartaal betere resultaten dan een jaar eerder en bevestigde de verwachtingen voor 2015. Wel heeft het concern last van de moeilijke economische omstandigheden en de zware concurrentie op het gebied van vitamines. Om die ontwikkelingen het hoofd te bieden wordt er stevig gesneden in de kosten.

Imtech

Imtech was na Fagron de grootste verliezer bij de middelgrote fondsen. Het aandeel van de technisch dienstverlener verloor 4,1 procent. Het bedrijf praat met zijn banken om Imtech Duitsland meer financiële ruime te geven.

In Frankfurt verloor autoconcern BMW 1,3 procent na voorzichtige opmerkingen over de Chinese automarkt. Continental sloot 5,7 procent in de plus, nadat de bandenfabrikant en autotoeleverancier zijn winstverwachting voor dit jaar opnieuw naar boven bijstelde.

Euro

In Parijs ging Crédit Agricole ruim 10 procent onderuit, ondanks beter dan verwachte kwartaalcijfers. De op twee na grootste bank van Frankrijk zette extra geld opzij voor mogelijke overtredingen van handelssancties. Ook werden een aantal hervormingsplannen in de ijskast gezet.

De euro was 1,0956 dollar waard, tegen 1,0964 dollar bij het Europese slot op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent duurder op 46,07 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 50,03 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen