ECO11 mrt '15 11:38

Europese beurzen tonen herstel

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen toonden woensdagmiddag over breed front herstel.

ANP
ANP

Beleggers gebruikten de koersverliezen van een dag eerder om weer in de markt te stappen. Ook zorgden beter dan verwachte jaarcijfers van het grootste uitzendbedrijf ter wereld, Adecco, voor optimisme.

,,We pakken de draad weer op na de daling op dinsdag. De opmerkingen van ECB-president Mario Draghi over een verbreding en versteviging van het economisch herstel ondersteunen het sentiment. Ook wordt de euro steeds goedkoper. Het is wel afwachten wat Wall Street straks gaat doen, want daar zijn ze niet zo blij met de dure dollar", aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 1,4 procent hoger op 490,02 punten. De MidKap klom 1 procent tot 745,39 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen 1,7 en 1,8 procent. De Londense FTSE won 0,2 procent.

TMG

Fugro ging aan kop in de AEX met een plus van meer dan 5 procent. Grootaandeelhouder Boskalis (min 0,4 procent) wil af van een van de beschermingsconstructies die de bodemonderzoeker eventueel kan optrekken om een ongewenste overname tegen te houden. De baggeraar wil via de rechter afdwingen dat daar tijdens de aandeelhoudersvergadering op 30 april over wordt gestemd.

Bij de kleinere bedrijven zakte Telegraaf Media Groep (TMG) ruim 2 procent. Het moederbedrijf van dagblad De Telegraaf en Sky Radio zag de advertentie-inkomsten opnieuw afnemen en leed vorig jaar verlies.

Adecco

In Zürich won Adecco meer dan 4 procent. De Zwitserse concurrent van Randstad (plus 2,8 procent) zag de winstmarge in het vierde kwartaal toenemen tot een recordniveau voor die periode. Deutsche Post daalde ruim 3 procent in Frankfurt. Beleggers waren teleurgesteld in de verwachting die de concurrent van TNT (plus 0,7 procent) voor dit jaar afgaf.

De euro zakte voor het eerst sinds twaalf jaar onder 1,06 dollar en was 1,0572 dollar waard. Bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag stond de eenheidsmunt nog op 1,0722 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 48,50 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 56,46 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen