ECO2 okt '15 08:24

Nikkei sluit week vlak af

Auteur: ANP Nieuws

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag vrijwel vlak geëindigd.

EPA
EPA

Sterker dan verwachte Japanse consumentenbestedingen in augustus boden enige steun aan de handel. Beleggers deden het verder rustig aan na de sterke koersstijgingen een dag eerder en keken uit naar het Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

De Nikkei sloot nagenoeg onveranderd op 17.725,13 punten. De Japanse hoofdindex leed deze week een verlies van 0,9 procent.

De Japanse automakers Toyota en Nissan wonnen 1,5 procent na de melding van sterke autoverkopen in de Verenigde Staten in september. Bandenfabrikant Bridgestone kreeg er 3,3 procent bij. ABC Mart steeg 3,5 procent. Volgens zakenkrant Nikkei heeft de schoenenverkoper in de zes maanden tot en met augustus een recordwinst geboekt.

Azië

De andere beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. De All Ordinaries in Sydney daalde 1,2 procent en in Seoul leverde de Kospi 0,5 procent in. In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, maakte de Hang Seng-index een inhaalslag met een winst van 2,7 procent.

In China zijn de beurzen tot en met volgende week woensdag gesloten vanwege de viering van de Nationale dag van de Volksrepubliek China.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen